Public Health Proefschriftprijs

En de winnaar is Gill ten Hoor!

De winnaar is Gill ten Hoor.

Gill is een veelbelovende jonge onderzoeker met een achtergrond in ‘Health’ en ‘Social Psychology’. In zijn onderzoek gebruikt hij de combinatie van deze twee disciplines en maakt gebruik van het feit dat jongeren met overgewicht meestal sterker zijn en dat dit voor hen motiverend kan werken om meer aan krachttraining te gaan doen. Op basis van deze theorie heeft hij een interventie ontwikkeld en heeft hij onderzocht wat de invloed is van krachtsinspanningen- en motivatie programma op de lichaamssamenstelling en de dagelijkse fysieke activiteit van jongeren.

Bijzonder is dat hijzelf met behulp van een talent fellowship zijn eigen ZonMw voorstel heeft geschreven en dat dit ook is gehonoreerd. Naast de kennis van de biologie, psychologie laat hij ook zien veel kennis te hebben van wetenschappelijke methoden en technieken en heeft hij veel verschillende methoden toegepast. Een daarvan is een gerandomiseerde trial met complexe metingen waarbij 9 middelbare scholen betrokken waren. Gill maakt goede verbindingen met de theorie en hij zet zich sterk in voor wetenschappelijke integriteit door alle onderzoeksmaterialen openbaar te maken.

De jury vond zijn onderzoek erg innovatief, interdisciplinair, zeer relevant voor de publieke gezondheid en van hoge wetenschappelijke kwaliteit.

Uit 17 inzendingen koos de jury in totaal 5 genodigden. Op de 2e t/m 5e plek stonden:

  1. Kay Deckers (zeer goede kandidaat, goede runner up, een eervolle vermelding is op zijn plaats)
  2. Joreintje Mackenbach
  3. Astrid Martens
  4. Tessa Magnee

 

  • Deel deze informatie:
  • Facebook Social Share
  • Twitter Social Share
  • Linkedin Social Share