15.45 uur – Interview met Hugo Backx, door Dick Veerman

Over Hugo

Hugo Backx is sinds 1 maart 2014 directeur van GGD en GHOR Nederland. Als directeur wil Hugo Backx de Vereniging GGD GHOR Nederland (Vereniging voor Publieke Gezondheid en Veiligheid Nederland) nog meer een gezicht geven. Backx ziet een kans de preventieve kracht van beide terreinen landelijk te versterken. Voorheen was Hugo Backx directeur publieke gezondheid (DPG) Brabant Noord, algemeen directeur GGD Hart voor Brabant en lid van de directie van GGD West Brabant.

Over het Preventieakkoord
GGD GHOR Nederland is verheugd dat er in de komende kabinetsperiode voor preventie en gezondheidsbevordering 170 miljoen euro beschikbaar komt. Ook het nationaal preventieakkoord dat gesloten wordt met patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten, sportverenigingen en -bonden, bedrijven en maatschappelijke organisaties is belangrijk. De focus van het akkoord ligt op de aanpak van roken en overgewicht. Daarnaast zijn er andere raakvlakken met de publieke gezondheidszorg, namelijk dat het kabinet de doelstelling steunt om te komen tot een rookvrije generatie, het verhogen van de tabaksaccijns en dat problematisch alcoholgebruik wordt aangepakt. 

Backx: "De coördinerende en stimulerende rol die wij als GGD GHOR Nederland samen met de SER en NPHF gespeeld hebben, zetten wij graag door in het bereiken van een breed gedragen en doelgericht preventieakkoord met concrete acties."

Klik hier om het interview te bekijken.

  • Deel deze informatie:
  • Facebook Social Share
  • Twitter Social Share
  • Linkedin Social Share